C H JANSON

Skrueløs i Fibula City, eller bare en skrue løs?

Dette er en rykende fersk, men svært trist blog om brudd i leggen. Ja, du leser riktig, men først til noe viktigere:

Synkront med dette leser man på VG forside at Therese Johaug i dag skal til doktor for å få skrudd inn tre skruer i en løs finger, og så blir saken forløpende oppdatert gjennom dagen.

Som inngiftet Dalsbygding og inspirert av det voldsomme dramaet rundt bygdas store skifantom, fant jeg derfor straks tiden inne for en ny tur til radiologen. Hensikten var selvsagt å få påvist brudd i Fibula, da jeg naturlig nok tenkte at dette kunne fungere som en støtte i stormen i skimiljøet, og i kretsen rundt.

 

19juniFibulaDet samme forsøkte jeg 19. juni etter å ha klappa sammen på asfalten midt i en joggetur, men det forsøket strandet. “Du har IKKE tretthetsbrudd i tynnleggen, Janson”, sa radiologen den gangen med et basta bom.

Og ser man på bildet fra 19. juni skal du ha skarpt syn for å være uenig, selv om det faktisk allerede da var mulig å skimte at radiologen var for hastig.

Skarpt syn har i hvert fall ikke jeg for tiden, dette fordi mine briller har vært som sunket i jorden det meste av sommeren, muligens bokstavelig talt.

 

 

21juliFibulaI dag gikk røntgenfotograferingen mye bedre, og jeg har nå ny status som sterkt skadet. “Ikke bra, Janson. Har du gått i fire uker med dette her? HVA SIER DU? Har du vært på låvedans? Det blir rett på akutten, det Janson!”

Radiologen sendte meg videre og jeg fryktet et mareritt med skruer og gips, men så kom skjebnen meg i møte for en gangs skyld: Jeg forklarte legen så godt jeg kunne at jeg allerede har en skrue løs, og at det kanskje kunne utarte helt dersom jeg i tillegg skulle bakse rundt med skruer i leggen? Jo, legen og jeg var i grunnen på talefot, og vi ble etter noe sonderinger enige om følgende konklusjon:

 

Skruer er for jenter.

Rett og slett, og jeg går dermed tilsynelatende skrueløs videre i tilværelsen. Gips slapp jeg også, gitt. Det er nok snakk om minst ti dager med alternativ trening også for mitt vedkommende.

Sluttbemerkning: På bildet av 19. juni kan man tydelig se at min klønete skytsengel har vært inne og retusjert bildet. Det er jo ingen tvil om dette når man sammenligner med tilsvarende bilde av 21. juli (idag). Det rare er at det var veldig mye mer vondt i leggen den 19. juni.


Noach
%d bloggers like this: